7 Mart 2008 Cuma

yeni projenizin konusunu açıklıyorum; OYUNCAK

hayata gözlerini açan bir bebeğin çok kısa zaman içerisinde haşır neşir olmaya başlayacağı , renkli , eğlenceli ve binlerce çeşidi olan nesne , çocuk kandırgaçı ...arabalar , bebekler, trenler ve diğerleri ... kimi zaman basit ve ucuz kimi zaman çok karmaşık ve pahalı olabilen bu nesnelerin dünya üzerinde de hatırı sayılır bir ticaret hacmi vardır .
24.08.2007 17:16:31
oyun oynama fiilini yerine getirmeye yardım eden çocuk için oyunda birincil öneme sahip materyaldir.kelime anlamını da sıkıştırayım bir faydam olsun;türkçedir, oy kökünden oyun ve oyuncak türemiştir.oy kökünün anlamı "çukur"dur, ilk anlaşılmış oyun fiili bir sopa yardımı ile toprağa oyuk açmak anlamına gelir ve oyalanmak fiili de buradan türemiştir.kısaca eğlenmek, vakit geçirmek, eşelemek filleri oyun oynamak ile yer değiştirmiştir.oyuncak anlamında ilk kullanılan materyal "toprak"mış demekki:)
25.08.2007 11:51:45
oyuncak ; çalışmaktan vakti kalmayan ebeveynlerin çocuğun zırlamasını engellemekte kullandıkları , yığınla para döküp üstüne de çocukları hırçınlaştırdıkları objedir. nasıl mı? efenim oyun çocukların gelişiminde etkin bir role sahiptir. dolayısıyla oyuna malzeme edilen oyuncak da öyle. Ayrıca çocukların birikmiş enerjisini de alır. çocuk eline geçirdiği herhangi birşeyle "oynar" ne olduğunu , ne işe yaradığını , başka işe yarayıp yaramadığını keşfetmek için elinde kurcalar durur. bir kez işine yaradığını keşfettiğinde de favorisi olur :) her yaş için yeni keşifler illa ki mevcuttur çocuk oyuncak ettiği malzemeyle oynarken aslında hayatı tecrübe ederken bir diğer getirisi de enerjisinin fazlasını akıtabileceği bir yatak bulmuş olur. ha bütün bunları akıl süzgecinden geçirmeyip çocuğa yığınla renkli , ambalajlı oyuncak sunan ebeveynler çocuğun iyiliğine çalışmıyor demektir. sözüm meclisten dışarı :phazır oyuncakların hayalgücünü sınırlandırdığı yetmiyormuş gibi üstüne üstlük çocuklarda "ben bundan sıkıldım , bana yenisini al" , "ayşe 'de , Oytun'da ondan var , bana da al " şeklinde zırlamalara , eğer alınmaz ise de ebeveynde sinir harabiyetine sebep olur, ebeveynler sorunu kendilerinde bulmadığından pediatrist kapıları çalar durur , aldıkları cevap çocuğunuz "hiperaktif" olduğunda içlerine su serpilir aman canım bizimki hiperaktifmiş .. neymiş hiperaktiflik ? bakınız türkçesinde saklı , çok enerjik. ne yaparız enerjik çocuğa? dışarı çıkartıp koştururuz değil mi? sabredin bağlıyorum :pevde oturtup eline verdiğimiz renkli, hareketli malzemeyle içimizi rahatlattığımız ve fakat çocukta bir nebze ilerleme kaydettirmeyen başımızdan savmamıza yarayan objeye oyuncak denir , denilebilirse tabi

Hiç yorum yok: